Cat de sigura este micropigmentarea sprancenelor?

In mainile unei persoane care stie ce face, procedura de micropigmentare a sprancenelor este, in general, sigura. Insa cresterea in permanenta a acestei industrii aduce, cu sine, si experienta unor persoane lipsite de profesionalism, ale caror rezultate nu sunt tocmai dorite.

Machiajul permanent al ochilor este cel mai des cerut, urmat indeaproape de machiajul sprancenelor si cel al buzelor. Unii esteticieni ofera si substitute ale machiajului ochilor, insa specialistii nu reocmanda, deoarece nu poti fi sigur ce culoare se va obtine, iar, in cazul unor infectii, zona afectata este una destul de mare, cu implicatii majore.

Micropigmentarea sprancenelor: reactii adverse

Reactiile alergice la pigmenti sunt destul de rare, insa este dificil de indepartat iritantul. De fiecare data cand se implanteaza un corp strain sub piele, are potentialul obtinerii unor rezultate care nu au fost anticipate. Reactia poate aparea ani mai tarziu, ca o mancarime sau o reactie alergica a sistemului imunitar.

Pigmentii precum oxidul de fier cauzeaza rar reactii alergice. Acesta este unul dintre cei mai siguri pigmenti existenti pe piata. Orice are o baza vegetala, organiza sau naturala este destul de riscant, insa. Pot cauza reactii alergice oribile, chiar.

Doua alte posibile reactii adverse sunt granuloamele, care sunt mase ce se formeaza in jurul unui corp strain sub tesut, si cheloidele, care sunt cresteri peste limita ale cicatricilor. Cheloidele apar mai des la indepartarea machiajului permanent decat la aplicarea acestuia.

Micropigmentarea sprancenelor: infectii

Cel mai des intalnit caz de infectie este acela de hepatita C. De aceea, este necesra ca esteticiana la care apelati sa respecte toate normele de igiena si siguranta pe care le prevede legea si sa foloseasca doar ace de unica folosinta.

Cat de permanent inseamna permanent?

Desi machiajul permanent incepe sa se estompeze dupa cativa ani, in continuare va ramane pigment in acea zona. Unii oameni care si-au facut machiaje permanente acum 20 de ani arata minunat acum, in timp ce altii, dupa 2 sau 3 ani au nevoie de retusare. De-a lungul timpului, unele culori pot migra, iar rezultatul sa fie destul de urat. Este destul de probabil sa se intample acest lucru daca s-a folosit cerneala neagra india, care nu ar trebui folosita in micropigmentarea sprancenelor. Aceasta are particulele foarte mici. Particulele din oxidul de fier sunt inerte, insemnand ca acestea nu reactioneaza metabolical. In cazul lor, migratia este mult mai mica.